Ontdek de keukenstijl die bij jou past!

Veel mensen zijn dol op het renoveren en verbouwen van hun woning. Ze zien het als een sport om eens in de zoveel tijd hun woning een compleet nieuwe stijl aan te meten. Andere mensen vinden het verschrikkelijk om te klussen en te shoppen in woonwinkels op zoek naar ware eyecatchers voor in huis. Maar, de grote meerderheid van de mensen vindt het gelukkig erg gezellig en leuk om te winkelen op zoek naar prachtige items die jouw huis naar een hoger niveau tillen. Helaas vergeten heel veel mensen dat de keuken ook een doorslaggevende factor is in het bepalen van de stijl van je huis. Het is dus heel belangrijk dat je jouw nieuwe woonstijl ook doorvoert in de keuken.

© Pexels.com

Maar, hoe creëer je een keuken met een totaal nieuwe look? Dat is best lastig. Gelukkig kan je inspiratie vinden in een lokale ixina-winkel. Er zijn in totaal meer dan 60 ixina winkels in België. Je kan ook het aanbod online bekijken op https://ixina.be/nl/. Maar, wat voor keukenstijlen zijn vandaag de dag hip? Dat lees je hier!

Een keuken met industriële look

Een robuuste en ruige keuken, met industriële look, dat is helemaal in momenteel. Zo’n keuken oogt niet helemaal af, maar dat is deze natuurlijk wel. Een ruw uiterlijk dankzij de ruige materialen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van hout, dat dan niet gepolijst is of perfect is afgewerkt. Jouw meubels ademen een coole en vintage stijl, en je ziet dat er geleefd wordt in het huis. Je hoeft dus niet bang te zijn voor krassen en andere beschadigingen, dit zorgt ervoor dat het meubelstuk alleen nog maar beter in de stijl thuis past. Kies bijvoorbeeld voor een koperen lamp, eventueel met een paar krassen erop. De vloer is ook van cruciaal belang: ga voor een soort oude ‘schoolvloer’, een betonkleurige vloer waar je niet bang hoeft te zijn voor vuil.

Een klassieke keuken

Voor mensen die houden van een klassieke stijl met veel poespas, is er gelukkig ook een trend gaande op het gebied van keukens. Deze stijl bestaat uit prachtige, uitbundige lampen, zoals kroonluchters. Je hoeft niet bang te zijn dat het te veel wordt, deze stijl ademt uitbundigheid en luxe uit. Zeldzame items die je nergens anders terugvindt, en bijvoorbeeld een keukenkastje bekleed met een rijke stof. Een uniek gezicht: iedere bezoeker zal versteld staan van de weelde die jouw keuken uitstraalt.

© Pexels.com

Een keuken in Scandinavische stijl

Ten slotte is de keuken in Scandinavische stijl ook helemaal hot in deze tijd. Je ziet heel veel hout terug bij deze stijl, maar ook de kleuren groen en beige passen goed bij deze stijl. Kies voor natuurlijke materialen die goed zijn voor het milieu en ook nog eens duurzaam zijn. Een win-win situatie dus: en een mooi huis waar je hart sneller van gaat kloppen, en een duurzaam huis dat het milieu niet onnodig belast. Of, wat dacht je van een barkruk van kurk? Een erg origineel materiaal dat ook nog eens lang meegaat. Het verweert dus niet en zelfs na meerdere jaren heb jij nog een barkruk in perfecte staat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *