Natuurlijk, vinyl

Je kent ze wel, die charmante oude herenhuizen met van die prachtige natuurstenen vloeren in de keuken, in de gang of woonkamer. Om jaloers op te zijn? Niet per se. Wat als we je nu eens vertelden dat zo’n authentieke vloerstijl voor iedereen binnen handbereik ligt?

Natuurlijk, vinyl
© Pixabay.com

Authentieke vloerstijl

Natuursteen wordt al jaar en dag gebruikt om onze vloeren te bekleden. Marmer wordt bijvoorbeeld al sinds de oudheid gebruikt om trappen, muren en vloeren uit te vervaardigen. Vandaag zijn vloeren in natuursteen nog steeds even populair. De term natuursteen is een verzamelnaam voor wel meer 5000 soorten steensoorten. Het is 100% natuurlijk en geeft een authentieke, rustieke feel. Een groot nadeel van een vloer of tegels in natuursteen is dat ze gevoelig zijn aan intrekken van vlekken en dat ook een goede schoonmaakbeurt met een té sterk product de tegels voor goed kan beschadigen. Natuursteen is vaak poreus en fragiel waardoor van tijd tot stond een extra beschermingslaag aanbrengen noodzakelijk is. Ben je net zoals ons verliefd op het uitzicht van een natuurstenen vloer, maar draag je gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel? Dan is een vinyl vloerbekleding misschien iets voor jou. Net als met een vloer in natuursteen bekom je met een vinyl vloer een ruimtelijk gevoel door de grote tegels en de nauwelijks zichtbare voegen. Maar dat is niet alles, een vinyl vloer heeft nog veel meer voor jou in petto.

Natuurlijk, viny
© Pixabay.com

Wat maakt vinyl aantrekkelijk?

Allereerst is een vinyl vloer vlek- en waterbestendig, een eigenschap die je niet in alle type vloeren zal terugvinden. Jonge kinderen, huisdieren of andere vlekkenmakers in huis? Met een vinylvloer moet je je geen zorgen maken om een omgevallen beker met frisdrank, een hond met vuile pootjes of iemand zijn voeten niet heeft geveegd. Gauw met een natte doek over de vlekken en je vloer ziet er weer als nieuw uit. Naast een ware vlekkenvijand is de vinyltegel ook schokbestendig en in tegenstelling tot echte natuursteen bijna geluidloos. Geen storende geluiden van hakken op tegels of galmende geluiden. En op blote voeten lopen? Wel op vinyl! Omdat het de omgevingswarmte opneemt voelt de vloer nooit heel koud aan.

Ben je op zoek naar een betaalbare, stoere vloer met een natuurlijke look? Terrazo vinyl oogt als natuursteen maar is het niet. Het is een mooie imitatie met heel wat voordelen. Met een vinylvloer heb je het beste van twee werelden: fijn voor het oog net als natuursteen, met alle gebruiksvoordelen van vinyl. Waar wacht je nog op?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *