Zo haal je alles uit je fitness workout

Net als eiwitpoeders en andere soorten supplementen fitness, verwijst de term ‘pre-workout supplement’ naar een vrij grote groep producten die een heel specifiek doel dienen.

Zo haal je alles uit je fitnessworkout
© Base247.nl

Zoals hun zeer beschrijvende naam doet vermoeden, zijn pre workout supplementen bedoeld om onmiddellijk vóór je training te worden ingenomen. Waarom? Het algemene idee is dat deze supplementen je energie, focus, kracht, uithoudingsvermogen en algehele prestaties voor de komende activiteit verhogen.

Dat is natuurlijk slechts de theorie. Zijn er eigenlijk voordelen aan het gebruik van pre workout supplementen?

Verhoog je energieniveau

Iedereen die ooit heeft geprobeerd een training te doorstaan ​​na een slechte nachtrust of een lange dag op het werk, weet hoe het is om te voelen alsof je atletische prestaties eronder lijden.

Je verdient een pluim omdat je naar de sportschool bent gegaan terwijl je je zo moe voelt, maar het kan gewoon teleurstellend zijn om te weten dat je niet in staat bent om 100 % van je inspanning te leveren vanwege je lage energieniveau.

Dit is het belangrijkste voordeel van het gebruik van een pre-workout supplement voordat je naar de sportschool gaat. Het cafeïnegehalte van je supplement helpt je vermoeidheid te bestrijden en je energieniveau een boost te geven, zodat je tijdens je training alles uit de kast kunt halen en een grotere spiergroei kunt stimuleren.

Verbeter je atletische prestaties

Dankzij die extra uitbarsting van energie van je pre workout supplement, bent je beter voorbereid om sneller, harder en langer te trainen dan je normaal zou kunnen.

Een betere prestatie in de sportschool betekent meer verbrande calorieën en meer spiermassa, waardoor je je gezondheids- en fitnessdoelen efficiënter kunt bereiken.

Zo haal je alles uit je fitness workou
© Pixabay.com

Blijf gefocust

De voordelen van het gebruik van pre-workout supplementen gaan verder dan fysieke prestaties; je zult je ook mentaal veel scherper en meer gefocust voelen. Met die boost voor schone energie kun je je hoofd leegmaken en de prijs in het oog houden: het beste uit je training halen.

Elke atleet weet dat trainingen een enorme mentale component hebben en het kan gemakkelijk zijn om jezelf te ontmoedigen of motivatie te verliezen en vroegtijdig te stoppen – zelfs als je fysiek misschien door kunt blijven gaan.

De cafeïne in je pre-workout supplement zal je helpen om je te concentreren op de taak die voor je ligt, net zoals je zou doen tijdens een test of tijdens een lange werkdag.

Versnel je hersteltijd

Spierpijn en vermoeidheid na een slopende training kunnen ervoor zorgen dat je je ongelooflijk goed voelt, maar ze kunnen ook je hersteltijd vertragen en je doen aarzelen om weer naar de sportschool te gaan voor je volgende training.

Ingrediënten in je pre-workout supplement (zoals cafeïne, bèta alanine en creatine) kunnen je pijnlijke spieren helpen sneller te herstellen en een snellere genezing bevorderen. Een snellere hersteltijd betekent minder uitvaltijd tussen trainingen door en elke keer een efficiëntere training.

Opmerking: Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Buiten bereik van kinderen bewaren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *