Dit meubilair mag niet ontbreken in een speelkamer

Wil je genieten van een optimale spelervaring, dan heb je uiteindelijk een perfecte speelkamer nodig. In zo’n kamer is de optimale spelsfeer echt verzekerd. Dit heeft ook een perfect effect op bijvoorbeeld online Blackjack, want de speelkamer zorgt ervoor dat de eigen prestaties aanzienlijk toenemen.

Uiteindelijk zorgt een goed ingerichte speelkamer voor een veel beter concentratievermogen en dus ook voor veel meer spelplezier. Uiteindelijk is het niet zo moeilijk om een speelkamer in te richten. Hoe dit het beste werkt wordt hier nader beschreven.

© Pixabay.com

Het begint allemaal met het meubilair

In de regel brengt een echte gamer meerdere uren achtereen door in de speelkamer, omdat gamen deel uitmaakt van zijn levensstijl. Het staat dus buiten kijf hoe belangrijk de producten en meubels zijn die hun plaats vinden in de speelkamer.

Het middelpunt: de tafel

De centrale rol in elke speelzaal wordt zonder meer gespeeld door de tafel, want die vormt uiteindelijk het middelpunt. Hier gebeurt werkelijk alles. Natuurlijk gaat het om grootte en comfort, maar ook de uitstraling die een speelkamer moet hebben mag hier niet worden genegeerd, want de gewenste sfeer in de speelkamer kan zeker niet worden gecreëerd met bijvoorbeeld een antieke houten tafel. Een echte speelkamer moet er gewoonweg cool uitzien. Het uiterlijk van de tafel speelt dus zeker een centrale rol. Natuurlijk is de grootte van de tafel net zo belangrijk. Niemand wil tijdens een spel verkrampt aan een te kleine tafel zitten. Een muismat met muis, een toetsenbord en, indien gewenst, meerdere monitoren moeten hier probleemloos op passen.

Ook een in hoogte verstelbare tafel is in een speelkamer bijzonder aan te bevelen. Echte gamers weten heel goed dat een spannende spelsessie al snel enkele uren kan duren. Daarom is het uiterst belangrijk dat uw lichaam meerdere malen van positie kan veranderen. Dit is een goede manier om rugpijn op lange termijn te voorkomen.

Het zitmeubilair

Bij een goed gekozen tafel voor de speelkamer hoort natuurlijk een even goed gekozen stoel. Behalve wanneer je de in hoogte verstelbare tafel eventueel gebruikt om te staan, zit de gamer de meeste tijd. Hier wordt snel duidelijk hoe uiterst belangrijk de juiste stoelkeuze is. Uiteindelijk kan rugpijn alleen worden voorkomen met geschikt meubilair.

Zo’n stoel moet voorzien zijn van een rugleuning en armleuningen. Ook is het belangrijk dat de stoel in hoogte verstelbaar is. Strikt genomen moeten de tafel en de stoel goed op elkaar zijn afgestemd, omdat ze hier een zeer belangrijke en centrale eenheid vormen.

De bank

Een speelkamer is inmiddels veel meer dan een toevluchtsoord voor nerds. Vroeger werd het zeker zo ingedeeld, maar tegenwoordig is gaming allang in de mainstream aangekomen en geniet het een enorme populariteit. Samen gamen wordt steeds populairder. Daarom moet je in je speelkamer altijd voorbereid zijn om een leuke avond met vrienden samen te gamen.

Het maakt niet uit of het gaat om een spannend potje FIFA of heel spannende consolegames. Een comfortabele bank in de speelkamer zal er zeker voor zorgen dat vrienden graag komen en vooral blijven om samen te spelen. Als je voldoende ruimte beschikbaar hebt, kun je natuurlijk ook een comfortabele gamefauteuil integreren. Dit betekent natuurlijk ook maximaal comfort wanneer u alleen en in alle rust aan het gamen bent.

Het classificatiesysteem

Vooral als je veel moeite hebt gedaan om een echt geweldige speelkamer te creëren, speelt de omgeving ook een belangrijke rol, want anders zou de uitstraling en de sfeer uitermate verstoord zijn. Wat heb je aan een schitterende tafel in een speelkamer als die volledig bedekt is met kabelwarboel? De eigenlijke sfeer zou meteen verpest worden. Daarom moet het thema kabelbeheer onmiddellijk in de planning worden opgenomen. Vergeleken met een LAN-verbinding heeft een Wi-Fi-verbinding natuurlijk het voordeel dat er hier in de eerste plaats geen kabelwarboel is.

© Pixabay.com

Maar er is ook een doorslaggevend nadeel, want de Wi-Fi-verbinding is helaas veel gevoeliger voor storingen en de transmissiesnelheid is lager. Daarom is het altijd raadzaam om een speelkamer zo te plannen dat kabels optimaal kunnen worden ondergebracht, want elke echte gamer zal nauwelijks zonder een veilige LAN-verbinding kunnen. Op dit punt moet worden vermeld dat een hoogwaardige speeltafel het voordeel biedt dat hij kan worden uitgerust met een geïntegreerd systeem dat alle kabels de nodige ruimte biedt. Als de keuze op een andere tafel is gevallen, kan dit dankzij kabelbinders onmiddellijk worden verholpen.

De verlichting

Zoals in alle andere ruimten speelt ook in de speelkamer passende verlichting een centrale rol. Een combinatie van achtergrondverlichting, accentverlichting en prestatieverlichting is altijd aan te bevelen voor een speelkamer. Uiteraard is het belangrijk dat geen van deze lichtbronnen in het scherm wordt gereflecteerd. Dit geldt natuurlijk ook voor daglicht. Elke reflectie in het scherm zou het spel enorm verstoren. Daarom moet het bureau niet recht tegenover het raam worden geplaatst. Daglicht kan optimaal uit de kamer worden geweerd met verduisterende gordijnen. Dit is een eenvoudige en ongecompliceerde manier om de perfecte sfeer in de speelkamer te creëren.

Ook een stijlvol RGB-verlichtingssysteem zorgt voor een perfecte sfeer. De speelkamer baadt meteen in levendige kleuren. LED-strips zijn hier bijzonder geschikt. Ze kunnen eenvoudig en ongecompliceerd aan de muur, de TV of de monitor worden bevestigd. Wandpanelen van Nanoleaf bieden een ander echt hoogtepunt in de speelkamer. Hier zorgen vier verschillende modi “4D”, “calm”, “flow” en “chameleon” van de schermspiegelfunctie voor een meeslepende entertainmentervaring. In real time weerspiegelen deze functies de kleuren en in-game gebeurtenissen van het scherm op de lichtpanelen of lijnen. Hierdoor kunt u zich veel dieper in uw favoriete spel onderdompelen.

De deco

Maar de kers op de taart in de speelkamer is de decoratie. Zeer goede fanartikelen zijn hier ideaal omdat ze de kamer meteen een bepaalde flair geven. Dit kunnen bijvoorbeeld een bedrukte muismat, kussens, posters, beeldjes, boeken, mokken en nog veel meer zijn. Vitrines en planken uitgerust met LED-strips zijn de ideale plaats om de decoraties uit te stallen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *