3 soorten typen kleerkasten

Vrijwel iedereen heeft een kleerkast nodig. Een kleerkast is de plek waar je je kleding opbergt en kleding bij elkaar zoekt om een leuke outfit samen te stellen. In een kleerkast is het belangrijk je kleding overzichtelijk op te kunnen bergen. Zo weet je meteen waar je uit kan kiezen zodra je de kast opent. Je kan allerlei fijne kleerkasten vinden bij Emob, een specialist in kleerkasten. In deze blog vertellen we je wat meer over de drie soorten kleerkasten die Emob aanbied. Lees dus vooral verder als je hier benieuwd naar bent.

© Pixabay.com

Kleerkast met een spiegeldeur

Als je je een outfit samenstelt voor de dag, wil je deze vast graag bekijken in de spiegel. Hiervoor is de kleerkast met spiegeldeur ontwikkelt. Je hoeft zo niet een aparte spiegel te kopen om je outfit te bekijken maar kan dit doen in de deuren van je kleerkast. Je kan kiezen voor een kleerkast waarvan de deuren volledig zijn gemaakt van spiegels of voor een kast met een smallere spiegel. Je hebt kleerkasten met spiegeldeur in allerlei verschillende maten en modellen. Zo kan je een kleerkast met spiegeldeur zowel verkrijgen in de schuifdeur variant als in de draaideur variant.

Draaideur kleerkast

De draaideur kleerkast is het originele model kleerkast die je kan openen door de deuren open te trekken en kan sluiten door de deuren weer dicht te duwen. Een draaideur kleerkast kan bestaan uit slechts twee deuren waarmee je de volledige kleerkast opent of de kast kan bestaan uit verschillende grotere vakken en kleinere vakken. Zo zie je bij draaideur kleerkasten vaak een groter vak met twee deuren waar je je kleding op kan hangen en daarnaast of daar onder kleinere schuiflades waarin je bijvoorbeeld je sokken en onderbroeken kan opbergen. Dit maakt de draaideur kleerkast erg overzichtelijk. Afhankelijk van wat je nodig hebt uit je kleerkast hoef je dan alleen het deel van de kast te openen waar je dat bewaard. Een draaideur kleerkast heeft een klassiekere uitstraling en past thuis in vrijwel iedere slaapkamer. Je hebt draaideur kasten ook met een speigeldeur.

© Pixabay.com

Schuifdeur kleerkast

Zoals de naam al doet verklappen open je een schuifdeur kleerkast door middel van een schuifdeur. Een schuifdeur kleerkast is handig in kleinere ruimtes omdat je zo geen ruimte hoeft vrij te hebben in je slaapkamer voor het openen van je kast. Schuifdeur kleerkasten komen in allerlei modellen, materialen en kleuren. Je kan ook kiezen voor een schuifdeur kast met spiegeldeur. Kies voor een schuifdeur kleerkast als je graag een kleerkast in je slaapkamer wil met een strakke uitstraling. Je hebt een schuifdeur kleerkast in allerlei mooie, hippe designs. Denk hierbij aan schuifdeuren volledig gemaakt van spiegels en schuifdeuren gemaakt van prachtig robuust hout. Je hebt de schuifdeur kast in verschillende prijsklassen maar over het algemeen zijn deze kasten iets luxer en daarom ook iets duurder dan draaideur kleerkasten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *