Waarom je keuken zo belangrijk is

Ga je bouwen of verbouwen? En komt er ook een nieuwe keuken in je woning? Perfect! Er is niets fijners dan je eigen keuken kiezen. Zeker wanneer je een echte hobbykok of keukenprinses bent, is het een droom die uitkomt wanneer je zelf mag bepalen wat voor vuur en welke toestellen er in jouw toekomstige keuken zullen komen. Ook de look van je nieuwe keuken is heel belangrijk. Het is namelijk de ruimte die het meest gebruikt wordt in je hele woning, en waar iedereen veel tijd in doorbrengt. Hier lees je hoe je de perfecte keuken kan kiezen.

© Pexels.com

Stel de keuken van je dromen samen!

Een keuken kopen is supertof, maar niet zo gemakkelijk. Er zijn namelijk heel veel dingen waar je eerst over wil nadenken. Zo is de stijl van je keuken erg belangrijk, en denk je best ook al even na over de toestellen die je wil laten installeren. Ga je voor een gasvuur of een inductievuur? Wil je een gewone oven, een microgolf, een stoomoven, een combi-oven, of misschien wel van alles een exemplaar? Hoe groot moet je koelkast zijn? Welk merk van vaatwasser heb je het liefst? Je merkt het al, een keuken kopen is geen sinecure.

Verschillende soorten keukens

Er bestaan verschillende soorten keukens. Het kan handig zijn om eerst een bepaalde stijl uit te kiezen, voor je gaat nadenken over de verdere uitwerking. In grote lijnen bestaan er zes stijlen van keukens. Hier worden ze even kort voor je samengevat.

Landelijke keuken

Dit is een warme, gezellige keuken die afgewerkt wordt met klassieke details. In deze keuken wordt vooral veel hout en natuursteen gebruikt. Dit soort keuken past bijvoorbeeld perfect in een pastoriewoning.

Design keuken

Deze minimalistische keuken is symmetrisch en strak. Meestal wordt hier gebruik gemaakt van een kookeiland.

Industriële keuken

Dit is een stoere keuken waar met robuuste materialen wordt gewerkt, zoals baksteen en beton. Deze keuken past perfect in een loft.

© Pexels.com

Houten keuken

Een knusse, gezellige keuken die in elk type huis past. 

Cottage keuken

Deze keuken is zowel rustiek als modern. Er wordt voornamelijk met hout gewerkt. Deze keuken is net iets strakker dan een houten keuken.

Scandinavische keuken

Een strakke keuken in lichte kleuren. Less is more. Past ook in elk type woning.

5 stappen naar jouw droomkeuken

Ben je er klaar voor? Dan kun je starten met de uitwerking van je eigen droomkeuken. Een eerste stap is om eens een kijkje te gaan nemen in een toonzaal, waar je vast veel inspiratie zal op doen. Vervolgens stel je je keuken samen op basis van je wensen en je budget. Daarna komt een interieurarchitect de ruimte van je keuken opmeten. Hierna worden alle details besproken en een datum voor de plaatsing van je keuken vastgelegd. De laatste stap is de plaatsing van je keuken, inclusief alle toebehoren, zoals een spatwand en de inbouwtoestellen. Eenmaal de keuken helemaal af is, kun je je volledig uitleven in je eigen, op maat gemaakte keuken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *