De 3 beste haardrogers van 2021

Vochtig haar is kwetsbaar. Vooral in de wintermaanden is het niet verstandig om met natte haren naar buiten te gaan en jouw kwetsbare lokken aan de koude buitenlucht te laten drogen. Föhnen is een goede oplossing, maar kan ook schadelijk zijn. Te heet drogen of geen serum gebruiken, zorgen er voor dat het haar uitdroogt en afbreekt. Investeer daarom in een goede haardroger die past bij jouw haartype, wensen en budget. Wie krullen of slag heeft, kan het beste drogen met een diffuser. Om het overzichtelijke te maken, volgt hier een recensie van de beste haardrogers onderverdeeld in drie verschillende prijsklassen. De Remington D5706 Curl & Straight Confidence, BaByliss 6613DE en Dyson Supersonic komen hierbij als beste uit de strijd.

De 3 beste haardrogers van 2021
© Pixabay.com

Budged haardrogers

De Remington S5706 Curl & Straight Confidence bewijst dat een goedkope föhn zeker geen duurkoop hoeft te zijn. De haardroger wordt standaard geleverd met een blaasmond, diffuser, haarborstel en smalle blaasmond. Duurdere varianten zoals BaByliss en Dyson bevatten alleen een blaasmond en diffuser. Met een haarborstel creëer je eenvoudig slag en volume. Een smalle blaasmond is ideaal om het haar in model te brengen. Opvallend is dat de consument bij Remington maar liefst vijf jaar carry-in-garantie krijgt, terwijl BaByliss en Dyson slechts twee jaar geven. Van waar dan die lage prijs? De Remington haardroger heeft een DC-motor in plaats van een AC-motor. Een DC-motor is minder van kwaliteit. De föhn heeft weliswaar veel blaaskracht, maar maakt daardoor ook meer lawaai.

Kwaliteit voor een betaalbare prijs

Bij regelmatig gebruik is kwaliteit belangrijk. De BaByliss 6613DE is een kwalitatief goede föhn voor een betaalbare prijs. De BaByliss haardroger is met een AC-motor een stuk stiller dan de Remington. Dankzij 110km/h blaassnelheid droogt de BaByliss het snelst van de drie. Ideaal dus voor dagelijks gebruik. In vergelijking tot de Remington (615g) en Dyson (630g) is de BaByliss met 480g de minst zware optie. De föhn ligt eenvoudig in hand en met name met lang haar zorgt dit voor veel gebruiksgemak. Verder heeft BaByliss evenals Remington twee verschillende blaas- en drie temperatuurstanden. Wie op zoek is naar meer instellingsmogelijkheden vervalt in een hogere prijscategorie.

De 3 beste haardrogers van 202
© Pixabay.com

Haardrogers om van te dromen

De Dyson Supersonic heeft met drie blaas- en vier temperatuurstanden de meeste keuze om je haar zo min mogelijk schade toe te brengen. Het lage vermogen van 1600W wijst er op dat er minder hete lucht wordt gebruikt om het haar te drogen. De Remington en BaByliss leveren bijvoorbeeld beide boven de tweeduizend watt. Hoewel alle föhns gebruikmaken van ionische technologie om het haar gezond en glad te houden, blijkt uit de reviews dat de Dyson hierbij de meeste punten scoort. De haardroger is dankzij het extra lange snoer eenvoudig in gebruik en is daarom ook kindvriendelijk. Een andere pluspunt is dat de föhn een intelligente warmteregelaar heeft om beschadiging door hitte te voorkomen. Zijn er dan helemaal geen minpunten? Wellicht schrikt de prijs een beetje af. Voor de Dyson Supersonic betaal je bijna het viervoudige.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Elke

    Ik heb die Babyliss net in huis gehaald. Ben er heel tevreden mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *