Zo combineer je prints in je outfit

Prints in kleding zijn sinds enige tijd weer helemaal in de mode. Kijk maar eens om je heen als je aan het shoppen bent voor nieuwe kleding: de shirts, jurken, jassen en sweaters die je ziet bevatten meer dan eens elegante, stoere of stijlvolle prints. Reden genoeg dus om ook te kiezen voor kleren met een leuke, verrassende en stijlvolle uitstraling. Maar hoe kun je de prints in je outfit op een fraaie en modieuze manier met elkaar combineren? In dit artikel lees je hoe je dat op een subtiele en mooie manier kunt doen. Profiteer ervan en doe ook mee met de modestijl van dit moment: elegante en opvallende printcombinaties maken in je outfit!

Zo combineer je prints in je outfit
© Pixabay.com

Zorg voor een dominante print

Belangrijk bij het combineren van kledingprints is om ervoor te zorgen dat één van de prints dominant is in je kledingcombinatie. Prints kiezen die goed bij elkaar passen is al lastig genoeg. Maar als je als stelregel uitgaat van een print die dominant en duidelijk aanwezig moet zijn, kan het eigenlijk al niet meer verkeerd gaan. Het beste is om te kiezen voor het grote kledingstuk voor een dominante print. De andere print of prints zitten dan op de kleinere kledingstukken.

Let op de kleur van de prints

Prints combineren die een ander model hebben kan prima als je kiest voor twee prints die dezelfde kleur hebben. Door te kiezen voor één kleur, zorg je voor één geheel en komen je kledingstukken met prints visueel lekker rustig en kalm over.

Houd de trends van dit moment in het vizier, namelijk dierenprints

Een van de meest populaire prints in kleding dit seizoen, zijn stoere dierenprints. Dierenprints doen het altijd goed, maar ze zijn zeker momenteel erg populair onder zowel vrouwen als mannen. Met name tijgerprints en panterprints zijn op dit moment in de mode. Maar het mooie van dierenprints is dat ze eigenlijk altijd wel, los van de mode, leuk en vrolijk staan. Panterprints kun je goed combineren met prints als dikke lijnen, streeppatronen, rondjes en sterretjes. Populaire kleuren zijn roodtinten panterprints, wis, grijs en zwart en ook bruinachtige kleuren doen het goed. Probeer het maar eens uit en verbaas je over het visueel prachtige resultaat!

Zo combineer je prints in je outfi
© Pixabay.com

Gebruik dezelfde printpatronen in uiteenlopende formaten

Printen met elkaar combineren kan ook prima door hetzelfde patroon in diverse groottes en formaten te gebruiken. Doordat je dezelfde prints en patronen gebruikt, loop je niet het risico dat de patroontjes met elkaar gaan vloeken. Mooie combinaties zijn bijvoorbeeld een kledingstuk met dunne strepen gebruiken met een ander outfit met dikkere strepen. Hetzelfde kun je doen met bijvoorbeeld vierkanten, rondjes stippen, sterren en dergelijke. De combinatiemogelijkheden zijn eindeloos!

Doe niet te ingewikkeld

Houd er bij de aankoop van outfits met prints rekening mee dat, hoe ingewikkelder de prints zijn hoe moeilijk ze te combineren vallen. Kies je daarentegen van basis prints zoals lijnen, vierkanten en sterren, dan kun je dat soort kleding snel en gemakkelijk met andere kleren combineren tot een mooi geheel. Doe dus niet te ingewikkeld!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *