Ongerief door immobiliteit

Helaas is een het een vaak voorkomende voorval dat iemand inzake een blessure, ouderdom of een andere handicap niet meer volledig mobiel is. Dit kan een grote hinder zijn voor het uitvoeren van dagelijkse taken en het tempo ervan. Alleen al de simpelste dingen kunnen vermoeilijkt worden door immobiliteit. Daar moet iets bij kunnen helpen.

© Pixabay.com

Gelukkig is er inderdaad een middel wat mensen binnenshuis kan helpen moeite te besparen, of tijd. Een groot obstakel voor mensen die verhinderd zijn naar aanleiding van een blessure of iets dergelijks, is het trotseren van de trap. De trap op en af manoeuvreren is tijdrovend en vergt veel inspanning. Een traplift is een uitstekend middel dat u te hulp kan schieten als u oog in oog komt te staan met een dergelijke hindernis. 

Aanschaffen en installeren van een traplift

Er is een hoop informatie die handig is om voorafgaand van de aankoop van een traplift te weten. Hopelijk dient dit artikel als een degelijke handleiding die u zal begeleiden door de wildernis. De prijzen van trapliften verschillen per situatie. Zo zijn er veel verschillende soorten trapliften voor verschillende trappen. Het aantal verdiepingen van uw huis, de vormen van de trappen, maar natuurlijk ook persoonlijke voorkeur, dat zijn allemaal dingen die komen kijken bij het berekenen van de kostprijs van de traplift. Natuurlijk wordt de installatie voor u uitgevoerd, maar deze wordt wel in de prijs meegerekend. Het is immers een lastige klus om uit te voeren. Bij het installeren van de traplift moeten voorafgaand allerlei afmetingen worden gedaan, na doorgeving van uw visie voor de traplift. Wilt u de traplift aan de buiten of de binnenbocht. Of beide? Moet deze op alle verdiepingen worden geïnstalleerd? Dergelijke vragen kunt u tegenkomen, dus moet u zich daar eerst in verdiepen.

© Pixabay.com

Financiële mogelijkheden voor trapliften

Een traplift is een flinke investering. Ten aanzien van een hoge prijs haken sommige mensen toch maar af, terwijl de benodigdheid van de traplift niet is afgenomen. Dit is iets wat simpelweg niet door de beugel kan. Iedereen die een traplift werkelijk nodig heeft, heeft het recht om deze ook te krijgen. Trapliften kunnen daarom worden aangeboden aan mensen die ze ongetwijfeld nodig hebben. Zo een aanvraag kunt u doorgeven bij uw gemeente, die vervolgens naar de situatie kijkt en op basis daarvan beslist of een traplift noodzakelijk is voor u. Misschien wordt dit afgewezen of wilt u dit proces niet ondergaan, waar ik me in kan inleven. Dan zijn er nog steeds opties die u kunt uitproberen. U kunt subsidies aanvragen voor de betaling van de traplift. Er bestaan 5 verschillende soorten subsidies betreffende de aanschaf van een traplift. Mocht de prijs u nog steeds te veel zijn, dan is het nog altijd mogelijk om voor een kortere periode de traplift te huren, of een tweedehands traplift te gebruiken.

Extra opties

Eerder in het artikel werd genoemd dat er bij het aanschaffen van een traplift ruimte is voor persoonlijke voorkeur en dat was ongelogen. Er zijn een aantal kleine extra accessoires die kunnen assisteren met bepaalde handelingen. Bijvoorbeeld beeldt u dit eens in. De traplift staat op de railing vast aan de binnen of buitenzijde van uw trap. Deze staat terwijl deze naar boven beweegt in de richting van de andere leuning van uw trap, horizontaal dus. Het kan zijn dat u moeite krijgt met het maken van de draai zodra u eenmaal boven bent aangekomen. U moet immers wel op de een of andere manier met uw ogen in de looprichting van de kamer/gang komen te staan en misschien vindt u dit lastig. De extra optie om de stoel in de juiste richting te laten draaien is gemaakt voor mensen met dat soort hindernissen, zodat ze veilig bovenaan de trap uitkomen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *