4 tips om je badkamer schoon te houden

Je badkamer schoonmaken lijkt altijd een gigantisch werk. Waarschijnlijk zie je er zo hard tegenop dat je het af en toe een beetje uitstelt? Maar hoe langer je het uitstelt, hoe meer werk het vraagt. Een vicieuze cirkel dus… Wil je dat in de toekomst vermijden? Hieronder vind je een aantal tips om je badkamer snel en efficiënt proper te maken én te houden. Zie ik je oogjes (en je badkamer) al blinken? 

© Pixabay.com

Hangende meubels

Je wint enorm veel tijd met het kuisen van je badkamer als je de ruimte zo praktisch mogelijk inricht. Hangende meubels zijn bijvoorbeeld een groot gemak. Ik denk dan vooral aan een hangend toilet. Als de meubels de grond niet raken, kan je er heel gemakkelijk onder met je dweil of stofzuiger. De vloer is zo in 1, 2, 3 helemaal proper. Bovendien creëren hangende meubels ook een gevoel van ruimte. Alleen maar voordelen dus!

Douche 

Twijfel je tussen een bad of een douche? Een douche poetsen gaat veel vlotter dan een bad proper maken. En als je echt helemaal carte blanche krijgt, zou ik voor een inloopdouche gaan. Die heeft doorgaans maar één glazen douchewand. Met een douchewisser is de wand in snel tempo weer proper. Een bad heeft een meer onregelmatige vorm dan een douche waardoor het kuisen moeilijker wordt. Er hangt bovendien vaak een douchegordijn en dat is ingewikkelder om te wassen. Duimen dat je huisgenoten geen fervente badliefhebbers zijn! 

© Pixabay.com

Inrichting 

Als je je badkamer (her)inricht, kies dan voor een logische structuur.  Zet bijvoorbeeld vlak naast het toilet een vuilnisbakje dat je dan regelmatig leegmaakt. Of kies voor grote tegels: hoe minder voegen, hoe beter. Dan hoef je geen uren die voegen te schrobben. Bovendien geven grote tegels ook een ruimer gevoel. Zeker niet twijfelen dus! Voorzie tenslotte ook voldoende opbergruimte. Als je je (dagelijkse) verzorgingsproducten op een gemakkelijke en efficiënte manier kan opbergen, zullen ze minder snel rondslingeren op andere plaatsen in de badkamer.  

Gewoontes 

Badkamers hou je proper door zoveel mogelijk gewoontes aan te houden en te zorgen dat je huisgenoten die ook respecteren. Zo kan je bijvoorbeeld een douchewisser in de douche zelf ophangen en de glazen douchewand na elke douchebeurt proper maken. Dat is maar een kleine moeite, maar het zal je achteraf een hoop werk besparen. Een ander voorbeeld is om de wastafel elke keer na gebruik snel af te vegen. Dan blijven er geen haartjes, restjes tandpasta of andere zaken plakken. En als je die kleine dingen dagelijks doet, bespaar je je bij de wekelijkse schoonmaakbeurt een heleboel werk. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *