Hoe vind ik een goed renovatiepand?

Ben je het beu om elke maand geld uit te geven aan huur? Wil je een pand kopen, maar is een nieuwbouw niet voor jou? Denk je erover om een pand op te knappen en het om te toveren tot jouw droomhuis? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een oud pand te renoveren in plaats van een gloednieuw huis te kopen. Het renoveren van een oude woning biedt namelijk talloze mogelijkheden. Maar hoe vind je eigenlijk zo’n pareltje van een renovatiepand? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen. 

© Pexels.com

Je speurtocht begint online

In de moderne wereld van vandaag begint bijna alles online, en het vinden van een renovatiepand is hierop geen uitzondering. Er zijn talloze websites en platforms waar je kunt zoeken naar vastgoed dat wat liefde nodig heeft. Begin je zoektocht op populaire vastgoedwebsites en maak gebruik van zoekfilters om je selectie te verfijnen. Vergeet niet om regelmatig je mailbox te checken, want er komen vaak renovatiepanden op de markt. Je kunt ook de hulp inschakelen van een makelaar die gespecialiseerd is in renovatiepanden. Zij kunnen je helpen bij het vinden van het perfecte pand dat past bij jouw renovatieplannen. Zorg dat je je goed inleest, want renoveren is natuurlijk – hoewel zeer belangrijk – meer dan alleen ramen kopen, het is ook deuren bestellen, vloeren gieten, elektriciteit leggen en muren behangen. 

Verken de buurt

Maar eerst dat pand dus! Nu je een paar potentiële renovatiepanden op het oog hebt, is het tijd om de buurt te verkennen. Ga eropuit en wandel door de straten om een gevoel te krijgen voor de omgeving. Let op de algemene sfeer, de nabijheid van voorzieningen zoals winkels en scholen, en eventuele andere factoren die voor jou of potentiële kopers of huurders belangrijk zijn. Het kan ook handig zijn om met de buren te praten en te informeren naar de geschiedenis van het pand. Wie weet, misschien kom je wel achter een aantal interessante details. 

Let op de basisstructuur

Als je een renovatiepand overweegt, is het belangrijk om goed te letten op de basisstructuur. Hoewel cosmetische renovaties zoals het kopen van nieuwe ramen en aluminium ramen relatief eenvoudig zijn, kunnen structurele problemen een grote uitdaging vormen. Controleer het dak, de fundering en de algehele staat van het pand. Als er grote problemen zijn, zoals scheuren in de muren of verzakkingen, overweeg dan of je bereid bent om de extra kosten en moeite te investeren die nodig zijn om het pand weer op te knappen.

© Pexels.com

Als je eenmaal een renovatiepand hebt gevonden dat aan jouw criteria voldoet, is het tijd om aan de slag te gaan. Renoveren kan een spannende en leuke ervaring zijn, maar het vereist ook geduld en doorzettingsvermogen. Vergeet niet om plezier te hebben en je creativiteit de vrije loop te laten tijdens het hele renovatieproces. En eens je helemaal klaar bent, kun je trots terugkijken op je renovatieavontuur en je pand bewonen, of verhuren of verkopen. Succes!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *