Hoe verduister je je woning op een charmante manier?

Iedereen woont graag in een woning met veel lichtinval. Dat is aangenaam en zorgt ervoor dat je een beetje op het ritme van de natuur kunt leven. Bovendien bespaart het je veel energiekosten wanneer je de zon haar werk kunt laten doen in plaats van het licht aan te hoeven steken. Maar op sommige momenten is het nodig of gewoon aangenaam om je huis ook te kunnen verduisteren. Dit doe je liefst op zo’n manier dat het je interieur naar een hoger niveau tilt, in plaats van omgekeerd. Hier lees je hoe je je huis op een charmante manier kunt verduisteren.

©  Pexels.com

Bepaal zelf hoeveel licht je binnen laat

Wil je af en toe je woning deels of volledig kunnen verduisteren? Of vind je het fijn om af en toe wat meer privacy te hebben, maar wil je dan niet meteen in een donkere ruimte moeten zitten? Dan zijn shutters de ideale oplossing voor jou. Shutters zijn een soort gordijnen die gemaakt zijn van verstelbare lamellen. Omdat de lamellen verstelbaar zijn, kun je zelf bepalen hoeveel licht en/of inkijk je in je woning wenst. Shutters worden in een luik gemonteerd. Hierdoor kun je zowel de panelen uitklappen als de lamellen openen. 

Voordelen van shutters

Shutters bieden je niets dan voordelen. Eerst en vooral zijn ze een echte blikvanger voor je interieur. Ze ogen heel chique. Verder zijn ze heel gemakkelijk te onderhouden en te reinigen. Bovendien bestaan er shutters voor elk soort interieur, je kunt ze dan ook in verschillende kleuren laten maken. Aangezien shutters in panelen worden geplaatst, kunnen ze in allerlei verschillende maten ontworpen worden. Dit maakt dat je ze ook voor een deur kunt laten plaatsen, of voor een raam met een speciale of afwijkende vorm. 

©  Pexels.com

Zalige nachtrust

Wil je extra goed kunnen slapen? Worden jij of je gezinsleden in de zomer vaak vroeg wakker gemaakt door het eerste zonlicht? Geniet je echt van een ontspannende filmavond? Dan zijn verduisterende gordijnen jouw redder in nood. Verduisterende gordijnen zorgen ervoor dat het binnen écht donker is, ongeacht het weer buiten of het tijdstip van de dag of de nacht. Je kunt deze gordijnen volledig op maat laten maken en in een kleur die jij het mooist vindt en die het best in je interieur past. Als je dat wil, zijn er zelfs verduisterende rolgordijnen op de markt! Je vindt dus zeker gordijnen die perfect bij jou en je woning passen. Een ander groot voordeel van verduisterende gordijnen is dat ze ook geluidswerend zijn en isolerend werken. Woon je dus in een drukke straat of naast een populair café, dan kun je met verduisterende gordijnen zowel het licht als het geluid buiten houden. Op die manier heb je gegarandeerd een zalige nachtrust.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *